728 x 90

Първият електромобил на Volkswagen e вече на поточната линия

Първият електромобил на Volkswagen e вече на поточната линия

Една напълно нова и изключително важна ера в автомобилната индустрия стартира вчера. В понеделник започна масовото производство на първия сериен електрически автомобил на Volkswagen. ID.3 се сглобява в Цвикау като немалка част от компонентите за возилото идват от други фабрики на немците. Още следващата година в Цвикау ще бъдат произведени около 100 000 коли, а

Една напълно нова и изключително важна ера в автомобилната индустрия стартира вчера. В понеделник започна масовото производство на първия сериен електрически автомобил на Volkswagen.

ID.3 се сглобява в Цвикау като немалка част от компонентите за возилото идват от други фабрики на немците. Още следващата година в Цвикау ще бъдат произведени около 100 000 коли, а от 2021 г. годишният тираж ще достига 350 000 машини.

Достъпният електромобил има стартова цена от под 30 000 евро. Засега се продава само дебютната серия 1ST Edition, която идва с много допълнително оборудване.

"В България възможността за предварителна резервация на модела също е валидна. Срещу сумата от 2000 лв., най-нетърпеливите могат да заявят своето желание да притежават от първите бройки на високотехнологичния ревиолючционен модел ID.3," наскоро обявиха от Volkswagen България.

Секцията за резервации е отворена и се намира на сайта на Volkswagen България на този линк.

Задвижването на ID.3 е поверено на един електромотор, който е разположен върху задната ос. Той генерира мощност от 204 к.с. и е "вързан" към скоростна кутия с една предавка.

Батериите, които захранват електромотора, са позиционирани в дъното на автомобила. Ще се предлагат три различни пакета – 45, 58 и 77 кВтч, които осигуряват пробег от съответно 330, 420 и 550 километра с едно зареждане.

Засега няма данни за ускорението от място до 100 км/ч, но Volkswagen обещава, че то ще е впечатляващо за такъв автомобил. Максималната скорост на движение ще бъде 160 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт