728 x 90

Японци пускат в серия най-мощния автомобил в света – 2040 к.с.!

Японската инжинирингова компания Aspark представи окончателната версия на електрически хиперкар Owl. Разработчиците определят новата кола като най-мощния и динамичен сериен автомобил в света. Инженерите на Aspark работят върху проекта околе седем години. В основата на автомобила, масата на който съставлява 1460 кг, лежи тръбна рамка и каросерия, изработени от композитни материали.   Owl (в превод

Японската инжинирингова компания Aspark представи окончателната версия на електрически хиперкар Owl. Разработчиците определят новата кола като най-мощния и динамичен сериен автомобил в света.

Инженерите на Aspark работят върху проекта околе седем години. В основата на автомобила, масата на който съставлява 1460 кг, лежи тръбна рамка и каросерия, изработени от композитни материали.  

Owl (в превод – Бухалът) се задвижва от четири елмотора, които сумарно развиват 2040 конски сили. Това е с 40 "коня" повече от новия хиперкар Lotus Evija.

Aspark Owl е способен да се ускорява от място до първата "стотица" за 1,9 секунди, което го прави една от най-бързите серийни машини в света. За сравнение, Bugatti Chiron се ускорява от място до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната скорост на Owl съставлява около 300 км в час.

Общо японците планират да произведат 50 такива автомобила, стойността на всеки от които съставлява около €3 милиона. От компанията твърдят, че вече са получили поръчки за 15 електрически хиперколи.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт