728 x 90

Този китайски електромобил е с дизайн от Mercedes-Benz

Denza X – така се казва едно от най-актуалните попълнения на пазара за електрически автомобили в Китай. Обикновено не бихме ви занимавали с историята на създаването му, но този път има интересна подробност, която си струва да споделим. Електромобилът се появи като концепт по-рано тази година и доста бързо бе довършен като сериен продукт. Возилото

Denza X – така се казва едно от най-актуалните попълнения на пазара за електрически автомобили в Китай. Обикновено не бихме ви занимавали с историята на създаването му, но този път има интересна подробност, която си струва да споделим.

Електромобилът се появи като концепт по-рано тази година и доста бързо бе довършен като сериен продукт. Возилото има разпознаваем външен вид и изглежда по-скоро като модел на европейския производител, отколкото на китайски.

Причината за това е много проста – дизайнът на Denza X е дело на Daimler, който всъщност е и една от компаниите зад джойнт-венчърът BYD-Daimler, създал марката Denza.

Препратки към продукти на немската марка ще откриете на много места – бутоните за управление на позицията на седалките, например, както и централната конзола и формата на самите седалки.

Denza X тръгва в продажба в Китай по-късно този месец и ще се предлага като плъг-ин хибрид или чист електрически автомобил. Вторият предлага 245 к.с. и може да измине до 500 км. с едно зареждане.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт