728 x 90

Илон Мъск поздрави Ford за премиерата на Mustang Mach-E

Изглежда премиерата на първия по рода си Ford Mustang Mach-E е събитие не само за американския производител, ами и за голяма част от индустрията. Бизнесът чакаше електромобил от масов производител, който да може да се противопостави на Tesla, и най-накрая го получи. Това не остана незабелязано от идеолога и създател именно на калифорнийската фирма. Илон

Изглежда премиерата на първия по рода си Ford Mustang Mach-E е събитие не само за американския производител, ами и за голяма част от индустрията. Бизнесът чакаше електромобил от масов производител, който да може да се противопостави на Tesla, и най-накрая го получи.

Това не остана незабелязано от идеолога и създател именно на калифорнийската фирма. Илон Мъск от доста време се опитва пряко и косвено да мотивира големите играчи на пазара да ускорят разработката и лансирането на EV-та.

В скорошен туит, Мъск поздрави директно Ford за лансирането на Mach-E, добавяйки, че е развълнуван да види анонса от Синия овал. Мъск се надява, че повече производители ще последват примера на бранда.

В отговор, хора от Ford туитнаха, че "не могат да бъдат по-съгласни" с Мъск, приканвайки го фигуративно на среща на електрическите зарядни станции.

Congratulations on the Mach E! Sustainable/electric cars are the future!! Excited to see this announcement from Ford, as it will encourage other carmakers to go electric too.

— Elon Musk (@elonmusk) November 18, 2019

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт