728 x 90

Tesla Cybertruck дойде на нашата планета от бъдещето

Tesla Cybertruck дойде на нашата планета от бъдещето

В компанията на автомобили от филми на sci-fi тематика като Blade Runner и Back to the Future, Tesla направи премиера на чисто новото си произведение – Cybertruck. Каросерията на машината е направена от стомана, която не просто е издръжлива на надраскване, а би трябвало да издържи удар с чук без да се деформира. По време на

В компанията на автомобили от филми на sci-fi тематика като Blade Runner и Back to the Future, Tesla направи премиера на чисто новото си произведение – Cybertruck.

Каросерията на машината е направена от стомана, която не просто е издръжлива на надраскване, а би трябвало да издържи удар с чук без да се деформира.

По време на презентацията на пикапа, след удар с голям чук, по шофьорската врата не остана и следа. Но пък рекламираното супер здраво стъкло се счупи пред медиите.

По отношение на задвижването, ще се предлагат три версии като най-мощната с двойно предаване ще достига 96 км/ч от място за 2.9 секунди. Най-ефективната пък ще може да изминава над 700 километра с едно зареждане на батериите.

Товарното пространство има стандартна за класа форма и може да побере багаж с тегло от малко над тон и половина. Пикапът може да тегли прикачен товар с тегло до 6350 килограма.

Що се отнася до офроуд възможностите, Tesla обещава ъгъл на захождане от 35 градуса и заден ъгъл на проходимост от 28 градуса.

Стартовата цена на Cybertruck ще бъде 39 990 долара за модел със задно предаване. Флагманският модел с три електромотора ще започва от 69 990 долара.

Поръчки вече могат да се направят онлайн а първите доставки до клиенти са насрочени за края на 2021 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт