728 x 90

Видео: Изкараха супермощния Lotus Evija на пистата

Lotus публикува видео, в което за пръв път в движение беше показан новия електрически хиперкар Evija. Клипчето беше демонстрирано за пръв път по време на пресконференцията на британската марка в рамките на автомобилното изложение в китайския град Гуанджоу. Към момента суперколата се намира в стадий на засилени пистови изпитания, които се провеждат в домашния полигон

Lotus публикува видео, в което за пръв път в движение беше показан новия електрически хиперкар Evija. Клипчето беше демонстрирано за пръв път по време на пресконференцията на британската марка в рамките на автомобилното изложение в китайския град Гуанджоу.

Към момента суперколата се намира в стадий на засилени пистови изпитания, които се провеждат в домашния полигон на британската марка в Хетъл. В най-скоро време автомобилът ще бъде изкаран на други европейски трасета, както и по обикновените шосета.

Lotus Evija е окомплектован с четири електрически агрегата, които сумарно произвеждат 2000 к.с. и 1700 Нм въртящ момент. Хиперколата може да се ускори през първата стотица за по-малко от 3 секунди с максимална скорост 320 км в час.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт