728 x 90

През пролетта започва монтажът на нов руски елмобил

    Серийното производство на новия бюджетен руски елмобил Zetta ще започне през първото тримесечие на 2020 година. Към момента сертификацията на машината се намира на финалния етап. Монтажът на машината би трябвало да започне в Толиати. Според думите на генералния директор на Zetta Денис Щуровски, цената на елмобила ще започва от 450 хиляди рубли – 12

    Серийното производство на новия бюджетен руски елмобил Zetta ще започне през първото тримесечие на 2020 година. Към момента сертификацията на машината се намира на финалния етап.

    Монтажът на машината би трябвало да започне в Толиати. Според думите на генералния директор на Zetta Денис Щуровски, цената на елмобила ще започва от 450 хиляди рубли – 12 500 лева. Разработката на колата се проведе в рамките на три години, като общите инвестиции в проекта са в рамките на 450 милиона рубли.

    Тривратият автомобил с електрическо задвижване на две или четирите колела на 99% се състои от руски детайли. Новият елмобил ще се задвижва от асинхронни шестфазови елмотори, работещи от трифазна електрическа мрежа.

    Сумарно агрегатите ще произвеждат 98 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Без презареждане машината може да преодолее до 200 километра.

    Дължината на елмобила съставлява около три метра. В задната част на колата има неголям багажник за 180 литра. Масата на машината е от 500 до 700 кг с батериите от различен  капацитет. Максималната скорост е ограничена от електрониката на ниво 120 км в час.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт