728 x 90

Елмобилите на Lincoln ще ползват платформата на Rivian

Още през април Ford в рамките на програмата за разширяване на гамата елмобили инвестира $500 милиона в младия стартъп Rivian. По първоначалния план, американският автомобилен гигант възнамеряваше да разработи върху платформата на Ривиан един или няколко модела. Сега стана известно, че това ще бъдат "електрички" под дъщерния бренд Lincoln и на пазара те ще се

Още през април Ford в рамките на програмата за разширяване на гамата елмобили инвестира $500 милиона в младия стартъп Rivian. По първоначалния план, американският автомобилен гигант възнамеряваше да разработи върху платформата на Ривиан един или няколко модела.

Сега стана известно, че това ще бъдат "електрички" под дъщерния бренд Lincoln и на пазара те ще се появят до три-четири години. Началото на серийното производство на изходните елмобили Rivian пък е запланувано за втората половина на 2020 година.

Пръв на конвейера ще излезе пикапът R1T, а в началото на 2021-ва компания вече ще му прави джипката R1S. В тяхната основа е залегнала платформата "скейтборд" с плътна компоновка на възлите и нисък център на тежестта. Същата ще бъде използвана и за бъдещите линкълни.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт