728 x 90

Ново име за хиперколата на Rimac

    Серийната версия на електрически хиперкар Rimac C-Two ще дебютира следващата пролет на автосалона в Женева – там, където през 2018 г. беше представен концепта. Това разкри пред Autocar Мате Римац, който отиде в Лондон, за да анонсира откриването на нов център за изследвания и разработки. Последният вариант на хиперколата ще получи различно наименование, но какво

    Серийната версия на електрически хиперкар Rimac C-Two ще дебютира следващата пролет на автосалона в Женева – там, където през 2018 г. беше представен концепта. Това разкри пред Autocar Мате Римац, който отиде в Лондон, за да анонсира откриването на нов център за изследвания и разработки.

    Последният вариант на хиперколата ще получи различно наименование, но какво – в компанията още не са решили. Rimac Automobili, дялове в който притежават Porsche и Hyundai-KIA, планира да произведе 150 екземпляра от модела, въпреки че на практика целият тираж беше разпродаден скоро след показването на прототипа.

    Ще напомним, че Rimac C-Two е снабден с четири елмотора за обща мощност от 1914 к.с., 2300 Нм въртящ момент и батерии за 120 кВт/ч. Той развива 100 км/ч за 1,97 секунди и може да премине 550 км по цикъла WLTP. Върху базата на хърватския хиперкар е построен италианския суперавтомобил Pininfarina Battista, тиражът на който също е ограничен до 150 екземпляра.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт