728 x 90

CES 2020: Дебютира електрическият SUV Fisker Ocean

Многострадалната едноименна компания на Хенрик Фискер готви потенциално успешен проект – кросоувър с електрическа силова установка. Моделът, наречен Fisker Ocean, се надява да направи конкуренция на Tesla Model X, Audi e-tron и Mercedes EQC, и при това да бъде осезаемо по-достъпна. За съжаление, до официалната премиера през януари на CES 2020 в Лас Вегас, Fisker

Многострадалната едноименна компания на Хенрик Фискер готви потенциално успешен проект – кросоувър с електрическа силова установка. Моделът, наречен Fisker Ocean, се надява да направи конкуренция на Tesla Model X, Audi e-tron и Mercedes EQC, и при това да бъде осезаемо по-достъпна.

За съжаление, до официалната премиера през януари на CES 2020 в Лас Вегас, Fisker не разкрива основните характеристики. Към дадения момент е известно, че Ocean ще се произвежда във версия с пълно и моно-задвижване, като в последния случай не е ясно за коя ос става дума.

Освен това, най-скъпите изпълнения ще могат да преминават с едно зареждане около 500 км. В покрива на Fisker Ocean ще бъде вградена слънчева батария и, според думите на Хенрик Фискер, това ще позволи елмобилът да се движи "безплатно" на еленергия с до 1600 км "бонус".

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт