728 x 90

Volkswagen избра име за спортните си елмобили

Volkswagen избра име за спортните си елмобили

Спортните версии на елмобилите Volkswagen ID ще получат обозначението GTX – по аналогия с GTI, GTD и GTE. Съответната търговска марка е вече регистрирана, съобщава autocar като цитира някои високопоставени източници в концерна. В частност, емблемата GTX ще бъде върху кросоувъра ID.CROZZ. Очаква се, че той ще излезе в серия в два варианта: моделът с

Спортните версии на елмобилите Volkswagen ID ще получат обозначението GTX – по аналогия с GTI, GTD и GTE. Съответната търговска марка е вече регистрирана, съобщава autocar като цитира някои високопоставени източници в концерна.

В частност, емблемата GTX ще бъде върху кросоувъра ID.CROZZ. Очаква се, че той ще излезе в серия в два варианта: моделът с по-традиционно купе ще получи обозначението ID.4, а с купеобразното – VW ID.5. По предварителни данни, ID.X GTX ще бъде представен в началото на 2021 година.

X в наименованието показва наличието на електрическо 4х4 задвижване. Ще напомним, че много концепти в гамата ID, включително гореспоменатия CROZZ, имат двумоторни установки. При това единственият към момента сериен модел в тази фамилия – хечбекът ID.3 – има само един мотор върху задната ос.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт