728 x 90

Елмобилът Lucid Air е готов на 95% за серия

Елмобилът Lucid Air е готов на 95% за серия

Стартъпът за електрически автомобили Lucid Motors намали размера на предварителното заплащане за своя седан Air от два и половина до хиляда щатски долара. Освен това, компанията обяви, че към момента прототипът е готов за серия на 95% и обеща да пусне първите клиентски екземпляри към края на 2020 година. Концептът Lucid Air беше представен още

Стартъпът за електрически автомобили Lucid Motors намали размера на предварителното заплащане за своя седан Air от два и половина до хиляда щатски долара. Освен това, компанията обяви, че към момента прототипът е готов за серия на 95% и обеща да пусне първите клиентски екземпляри към края на 2020 година.

Концептът Lucid Air беше представен още през 2016 г. и първоначално се предполагаше, че производството на елмобила ще започне в новия завод в Аризона през 2019 година. Базовият Lucid Air с постоянно задвижване, силова установка за 400 к.с. и автономен преход от 386 км е оценен на $60 000, а топ версията – 1000 к.с., батерии за 130 кВт/ч и пробег 644 км, ще струва малко повече от $100 000.

Стартъпът Lucid Motors възникна още през 2007 г., първоначално – под името Atieva. В ръководството на влязоха топ-мениджърът от Силициевата долина Сам Уенг, бившият вицепрезидент на "Тесла" Бърнард Це и главният инженер на Tesla Model S Питър Роулинсон. Последният сега заема позицията на генерален директор.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт