728 x 90

КИА превръща Seltos в елмобил

    KIA работи върху изцяло електрическа модификация на своя нов кросоувър Seltos. В момента този проект носи обозначението SP2. Предполага се, че след Niro EV, Seltos EV ще взаимства силова установка от Hyundai Kona Electric. Последният съществува в две версии: с електромотор за 135 к.с. и батерии за 39,2 кВт/ч, както и с електрически двигател за

    KIA работи върху изцяло електрическа модификация на своя нов кросоувър Seltos. В момента този проект носи обозначението SP2. Предполага се, че след Niro EV, Seltos EV ще взаимства силова установка от Hyundai Kona Electric.

    Последният съществува в две версии: с електромотор за 135 к.с. и батерии за 39,2 кВт/ч, както и с електрически двигател за 204 "коня" и батерии за 64 киловат-часа. Запасът преход по цикъла WLTP съставлява 300 и 470 км, съответно.

    Напълно вероятно е, че и при електрическия "Селтос" да има две версии – поне на някои пазари. Първо модификацията на кросоувъра без ДВГ ще постъпи в продажба в Китай. Предполага се, че годишният тираж на новия елмобил от КИА ще съставлява 10 хиляди бройки.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт