728 x 90

Аеродинамични джанти за елмобилите на BMW

Немската компания BMW, която подготвя няколко нови чисто електрически модела, ще ги оборудва с нови аеродинамични джанти. Такива колела първи ще получи кросоувърът BMW iX3, а след това – BMW iNext и BMW i4. Новите джанти намаляват съпротивлението с 5% в сравнение с обичайните в BMW X3. Освен това, те са по-леки с 15%. От

Немската компания BMW, която подготвя няколко нови чисто електрически модела, ще ги оборудва с нови аеродинамични джанти. Такива колела първи ще получи кросоувърът BMW iX3, а след това – BMW iNext и BMW i4.

Новите джанти намаляват съпротивлението с 5% в сравнение с обичайните в BMW X3. Освен това, те са по-леки с 15%. От гледна точка аеродинамика и тегло, снабденият с тях елмобил употребява с 2% по-малко енергия (по цикъла WLTP) – това е 0,4 кВт/ч на всеки 100 км, т.е. допълнителни 10 км пробег.

Прочети още:
Ford Tourneo вече и с изцяло електрическа версия

Новите колела са лети алуминиеви джанти с V-образни спици, между които се намират вложки от композитни материали, които са изработени с висока точност и намаляват турбулентността. По-лекото тегло на новото колело спомага за намаляване на масата на колата. В допълнение, вложките променят дизайна на дисковете.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *