728 x 90

Два нови проекта за съхранение на енергия от Renault

    Groupe Renault продължава ангажимента си към устойчива мобилност, като действа върху цялата електрическата екосистема. С усъвършенствания склад за батерии във Франция и SmartHubs във Великобритания компанията инициира два големи проекта, използващи технологии за втори живот на батериите, в Европа. Общата цел е да се управлява разликата между потреблението и производството на електроенергия, за да се

    Groupe Renault продължава ангажимента си към устойчива мобилност, като действа върху цялата електрическата екосистема. С усъвършенствания склад за батерии във Франция и SmartHubs във Великобритания компанията инициира два големи проекта, използващи технологии за втори живот на батериите, в Европа.

    Общата цел е да се управлява разликата между потреблението и производството на електроенергия, за да се увеличи делът на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс. Стремежът е да се поддържа баланса между търсенето и предлагането на електроенергията чрез интегриране на различни енергийни източници с периодични производствени мощности. 

    Фабриката Georges Besse в Дуе е дом на първия усъвършенстван склад за батерии, доставен от NIDEC ASI, партньор интегратор и доставчик на решения за съхранение. Този проект е част от стратегията на Groupe Renault за разработване на интелигентна електрическа екосистема в полза на енергийния преход.

    Този нов проект се основава на наблюдението, че най-малкото несъответствие между потреблението и производството предизвиква смущения, които могат да компрометират стабилността на честотата на вътрешната мрежа. Стационарното съхранение на енергия дава възможност за регулиране и стабилизиране на мрежата чрез зареждане на батериите, когато търсенето е ниско, и оттадавене на електроенергия от батериите обратно в мрежата, когато търсенето е високо.

    Усъвършенстваният склад за батерии се основава на батерии от електрически автомобили, комплектовани в контейнери, и е насочено към инсталирана мощност от близо 50 MWh на няколко обекта във Франция. Фабриката в Дуе има общ инсталиран капацитет от 4,7 MWh, използвайки рециклирани батерии, предоставяйки им втори живот, както и нови батерии, съхранявани за бъдеща употреба.

    Проект SmartHubs by Connected Energy се намира в Западен Съсекс, Великобритания. Рециклирани батерии от автомобилите на Renault ще се експлоатират заедно с други технологии като част от местната енергийна система, за да се осигури по-чиста и по-икономична енергия за използване в социални жилища, транспорт, инфраструктура, частни имоти и местни компании. Рециклираните батерии ще бъдат вградени в специално проектираните системи E-STOR на Connected Energy.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт