728 x 90

GE купува елмобили от GM

    Компанията General Electric – огромен световен производител на енергетическо оборудване, обяви намерението си да закупи до 2015 г. 25 000 електрически автомобила. В близките 5 години GE планира да пренесе на елтяга не по-малко от половината от собствения корпоративен парк, който съставлява 30 хиляди автомобила. Освен това, в рамките на сътрудничеството с клиентските компании на

    Компанията General Electric – огромен световен производител на енергетическо оборудване, обяви намерението си да закупи до 2015 г. 25 000 електрически автомобила. В близките 5 години GE планира да пренесе на елтяга не по-малко от половината от собствения корпоративен парк, който съставлява 30 хиляди автомобила. Освен това, в рамките на сътрудничеството с клиентските компании на General Electric в този период ще бъдат закупени още 10 000 елмобила.
    В първия стадий на реализация на този проект от General Motors ще бъдат закупени 12 000 броя Chevrolet Volt. Доставките ще бъдат осъществени в течение на 2011 година. General Electric възнамерява да закупи електрически автомобили и от други производители – според излизането на нови модели на пазара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт