728 x 90

Еколозите слагат ограничения и в Германия?

Решението за налагане на ограничение на скоростта на повече участъци от магистралите в Германия се разисква отдавна в страната, но до такъв ход вече са много близо последните победители на изборите в провинция Баден-Вюртемберг, а именно Зелената партия. Целта е намаляване на емисиите от превозни средства в региона, които в момента са на изключително високо

Решението за налагане на ограничение на скоростта на повече участъци от магистралите в Германия се разисква отдавна в страната, но до такъв ход вече са много близо последните победители на изборите в провинция Баден-Вюртемберг, а именно Зелената партия. Целта е намаляване на емисиите от превозни средства в региона, които в момента са на изключително високо ниво, заради високите скорости по аутобаните, убедени са "зелените" политици.
"Трафикът в Баден-Вюртемберг допринася с около 30% за емисиите на въглероден двуокис", казва министър-председателят на провинцията Винфрид Крешман. "Ясно е, че в транспортния сектор трябва да даде своя принос за намаляването му."
Според главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетше немските коли "са създадени да се карат с високи скорости и това е важен аргумент при продажбата им в чужбина". Босът на Mercedes яростно заклеймява идеята на политиците.
В момента около 65 процента от магистралите в Баден-Вюртемберг нямат ограничение на скоростта. Освен за промяна на това, от екопартията, която спечели изборите, искат да въведат и такси за града за замърсяващите околната среда автомобили и стимули за еко-приятелски настроените возила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт