728 x 90

Rolls-Royce изпитва електрическия Phantom

Британският производител на тузарски лимузини Rolls-Royce проведе в изледователския център на тамошната асоциация MIRA (Motor Industry Research Association) изпитания на експерименталния електрически автомобил 102EX, изграден върху базата на модела Phantom. Целта на производителите е да си изяснят как различните температури и влажността ще повлияят на работоспособността на акумулаторите и електрониката в автомобила. Тестовете се проведоха

Британският производител на тузарски лимузини Rolls-Royce проведе в изледователския център на тамошната асоциация MIRA (Motor Industry Research Association) изпитания на експерименталния електрически автомобил 102EX, изграден върху базата на модела Phantom. Целта на производителите е да си изяснят как различните температури и влажността ще повлияят на работоспособността на акумулаторите и електрониката в автомобила. Тестовете се проведоха в рамките на подготовката за околосветското пътешествие на елмобила.
"Изяснихме, че управляващата електроника на акумулаторите, която обезпечава безопасността и оптималната работа на всеки конкретен блок батерии, ще препятства тяхната зарядка при екстремални температури. Това означава, че след провеждането на тест драйв на автомобила в такива условия, батериите е нужно да бъдат охладени, преди да бъдат поставени в режим зареждане" – заяви главният инженер на проекта 102ЕХ Ендрю Мартин. Експертите отбелязват, че 96 процента от акумулаторите са способни да продължат работа при температури по-големи от 50 градуса и относителна влажност на въздуха по-малка от 30%.
Първите тестови изпитания върху пътя на електрическия Rolls-Royce Phantom 102EX бяха проведени през май в Гудууд. След това възможността да изпитат любопитния електромобил имаха клиенти от Лондон, Манчестър и Единбург. Последният тест драйв във Великобритания ще се състои в началото на юли в Бирмингам. След това, през юли и началото на август 102EX ще гостува в Сингапур и Пекин. В средата на август елмобилът ще бъде на разположение в Лос Анджелис, през септември – в европейските страни и Япония, през октомври – в Дубай, ноември и началото на декември – в Ню Йорк, Лас Вегас, Маями, кактои и на автосалона в Лос Анджелис. В хода на световното турне специалистите от Rolls-Royce ще изучат мненията на клиентите за електрическия "Фантом". Rolls-Royce 102EX е снабден с два елмотора на задната ос с обща мощност 389 к.с. (800 Нм) и едностепенна трансмисия. Капацитетът на литиево-йонните батерии на този автомобил съставлява 71 киловат-часа, а прогнозният срок на трайност е три години. Запасът от автономен ход на електрическия Phantom достига 200 км.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт