728 x 90

Испанци изобретиха най-бързата серийна електрическа кола

    Слабоизвестната испанска компания Quimera подготвя за серийно производство електрическия спортен автомобил Quimera AEGT.  Машината, зад кормилото на която е седял един от най-младите пилоти в шампионата WTCC – 17-годишният Пепе Ориола, показа силата си на пистата "Моторленд Арагон". Испанците твърдят, че тяхното творение е най-бързата и мощна серийна електрическа кола в света и че ще

    Слабоизвестната испанска компания Quimera подготвя за серийно производство електрическия спортен автомобил Quimera AEGT.  Машината, зад кормилото на която е седял един от най-младите пилоти в шампионата WTCC – 17-годишният Пепе Ориола, показа силата си на пистата "Моторленд Арагон". Испанците твърдят, че тяхното творение е най-бързата и мощна серийна електрическа кола в света и че ще я направят в ограничен тираж от 10 до 14 бройки специално за състезания.
    Возилото разполага с карбонов монокок и литиево-полимерни батерии с три електромотора с обща мощност 700 к.с. с максимален въртящ момент 1000 Нм. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 3 секунди, а максималната скорост превишава 300 км/ч.
    Испанската машина е с "интернационални" детайли и части. Акумулаторите са корейски, акумулаторите  – американски, а колелата OZ Racing – италиански.
    Серийното производство на необичайния модел ще стартира още през септември.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт