728 x 90

Електрическа Lada до края на месеца

    В рамките на форума RUSNANOTECH 2011 ще бъде представен електрически автомобил на базата на руската Lada Kalina, разработен от АвтоВАЗ. На събитието ще бъдат представени още и първите действащи прототипи за обществен транспорт на елтяга, създадени от ООО "Лиотех". На форума ще бъде показано комби Lada, снабдено с електромотор и батерии от същия тип, производство

    В рамките на форума RUSNANOTECH 2011 ще бъде представен електрически автомобил на базата на руската Lada Kalina, разработен от АвтоВАЗ. На събитието ще бъдат представени още и първите действащи прототипи за обществен транспорт на елтяга, създадени от ООО "Лиотех". На форума ще бъде показано комби Lada, снабдено с електромотор и батерии от същия тип, производство на "Лиотех" и получило името Ellada. Освен това, вазовското елвозило ще притежава пълноразмерен салон и стандартна ходова част.
    "Тестовете показаха, че нощна осемчасова зарядка на електромобила от домашната елрозетка (200 W, 16 A, 50 Hz) е достатъчно за пробег в градски режим до 150 км" – се казва в съобщение за медиите на производителя.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт