728 x 90

Audi демонстрира A3 e-tron в Лонг Бийч (+видео)

Audi показа програмата си за електрическа мобилност, носеща името Electric Vehicle Pilot Program, по време на поредното издание на международната конференция TED в Лонг Бийч, даваща трибуна на иновативни идеи от областта на технологиите, развлечението и дизайна. В плановете на компанията влиза пускането на предсерийна тестова серия от модела A3 e-tron по улиците на Сан

Audi показа програмата си за електрическа мобилност, носеща името Electric Vehicle Pilot Program, по време на поредното издание на международната конференция TED в Лонг Бийч, даваща трибуна на иновативни идеи от областта на технологиите, развлечението и дизайна. В плановете на компанията влиза пускането на предсерийна тестова серия от модела A3 e-tron по улиците на Сан Франциско, Лос Анджелис, Вашингтон и Денвър, която да събере информация за пригодността на електрическото возило в натоварения градски трафик. Подобна акция наскоро стартира и BMW, лансирайки по пътищата на САЩ десетки бройки от моделите Mini E и 3-Series ActiveE.
За първи път A3 e-tron бе представен през април 2011 година, като по данни на производителя разполага с пакет от няколко 26,5-киловатчасови литиево-йонни батерии, достатъчни за автономен пробег от около 150 километра. Мощността на електромотора е 130 конски сили, които се изпращат до предните колела и задвижват машината от покой до 100 км/час за 11 секунди. Според Audi, пълното зареждане на акумулаторите става за приблизително 4 часа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт