728 x 90

И Чепеларе се готви за електромобилността

Възпитаниците на Професионалната гимназията по селско, горско стопанство и туризъм  в гр. Чепеларе под ръководството на инж. Михайлов завършиха радиоуправляем модел на соларен електромобил. Моделът беше представен официално  на полигона в гимназията.Индустриален Клъстер "Електромобили" и гимназията в гр. Чепеларе обединиха усилията си и ще осъществяват съвместна дейност в областта на електромобилната индустрия, квалификацията и преквалификацията

Възпитаниците на Професионалната гимназията по селско, горско стопанство и туризъм  в гр. Чепеларе под ръководството на инж. Михайлов завършиха радиоуправляем модел на соларен електромобил. Моделът беше представен официално  на полигона в гимназията.
Индустриален Клъстер "Електромобили" и гимназията в гр. Чепеларе обединиха усилията си и ще осъществяват съвместна дейност в областта на електромобилната индустрия, квалификацията и преквалификацията на кадрите, изследванията и разработките свързани с тази индустрия. Предвижда се участие в съвместни проекти, инициирани от двете страни, обмен на информация, участие във форуми със стратегическо значение за електромобилната индустрия.
През месец юни тази година представители на ВТУ "Тодор Каблешков" от гр. София и гимназията в гр. Чепеларе ще посетят гр. Задар – Хърватска. Посещението е организирано  от ИКЕМ по изпълняван от клъстера проект по програма "Леонардо". Целта на участието е представяне на студенти и ученици от ВТУ "Тодор Каблешков" и гимназията в гр. Чепеларе, с техни модели на електромобили, на международно състезание по проект  на програма "Леонардо".
ИКЕМ

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт