728 x 90

„Електрическата одисея” готова за Азия

    След като изминаха 6000 км в пътешествие през Северна Америка, Ксавие и Антонин са готови за втория етап от околосветската обиколка с електромобил. Следваща за „превземане” е Азия, със старт в Токио, където двамата приключенци пристигнаха на 14 май. Като партньор, съпричастен на този иновативен проект за околна среда,  ЖЕФКО пое грижата за транспортиране на

    След като изминаха 6000 км в пътешествие през Северна Америка, Ксавие и Антонин са готови за втория етап от околосветската обиколка с електромобил. Следваща за „превземане” е Азия, със старт в Токио, където двамата приключенци пристигнаха на 14 май. Като партньор, съпричастен на този иновативен проект за околна среда,  ЖЕФКО пое грижата за транспортиране на електромобила от самото начало на Одисеята. Групата превозва C-ZERO през Тихия океан от САЩ до Япония и в края на май ще осигури същата услуга транспортирайки возилото на пътешествениците през Китайско море до Сингапур.
    Азия е втората и основна фаза на „Електрическата одисея”, която е замислена като начин да се укрепи образа на електрическите коли и да се докаже, че те са приложима форма на транспорт, която всеки може да си позволи в близко бъдеще. Според графика двамата шофьори трябва да пропътуват трасето от Япония до Китай през Сингапур, Малайзия, Тайланд, Лаос и Виетнам. След това ще продължат към Казахстан и Русия, за да стигнат до Европа за последния етап от приключението.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт