728 x 90

Електрическата одисея на Citroen C-Zero стигна Китай

    На 9 юли, Антонин Ги и Ксавие Дегон пристигнаха в Китай със своя напълно електрически автомобил, CITROËN C-ZERO. На 18 юли, двамата младежи бяха посрещнати от представители на Ситроен и медиите в град Чанду, столица на провинцията Съчуан. По време на срещата екипът сподели своя опит, а CITROËN още веднъж насочи вниманието към многобройните технологии

    На 9 юли, Антонин Ги и Ксавие Дегон пристигнаха в Китай със своя напълно електрически автомобил, CITROËN C-ZERO. На 18 юли, двамата младежи бяха посрещнати от представители на Ситроен и медиите в град Чанду, столица на провинцията Съчуан. По време на срещата екипът сподели своя опит, а CITROËN още веднъж насочи вниманието към многобройните технологии за опазване на околната среда, които разработва.
    Антонин Ги, Ксавие Дегон и напълно електрическият СITROËN C-ZERO, с който стартираха околосветско пътешествие на 12 февруари от Страсбург, в момента се намират в Азия. През юни те пропътуваха Малайзия, Тайланд, Лаос и Виетнам. На 9 юли, авантюристите пристигнаха в Китай по пътя на коприната. Едно намигване към историята осемдесет години след експедицията Жълтият поход, организирана от Андре Ситроен.
    Идвайки от провинция Юнан, Антонин и Ксавие преминаха със своя CITROËN C-ZERO през район с планини с надморска височина близо 3000 метра. Това беше първият такъв терен от тяхното отпътуване до момента! На 18 юли, Антонин, Ксавие и техният екологичен автомобил бяха официално посрещнати от представители на CITROËN в столицата на провинция Съчуан – Чанду. На срещата присъстваха представители на медиите и генералният секретар на сдружението на автомобилните инженери в Китай. Отлична възможност за дискусии!
    За CITROËN, тази среща даде възможност още веднъж да се привлече вниманието към екологичната стратегия на компанията и многобройните решения в тази посока, които предлага Марката в целия свят. Такива решения са например продължителната работа в посока подобряване на двигателите, разработването на новата хибридна технология и изцяло електрическите автомобили. Много хора вече имаха възможност да тестват електрическия CITROËN C-ZERO. На 18 юли, екипажът пое към провинция Гансу, разположена между Монголското плато на север и полите на планините на Тибетското плато на юг. След тази нова за Антонин и Ксавие обстановка следва отпътуване към Казахстан (10 август).

    "Ако ние можем да направим околосветско пътешествие с електрически автомобил, то вие със сигурност можете да го използвате за ежедневните си пътувания” – това е фундаменталното убеждение на Ксавие Дегон и Антонин Ги, двамата участници в електрическата одисея. Авантюристите потеглиха на първото околосветско пътешествие с масово произвеждан електрически автомобил от Страсбург. С техния CITROËN C-ZERO те ще изминат за 8 месеца 25 000 км и ще преминат през 17 държави. Цената на тока за целия период ще бъде €250!
    Приключението на Антонин и Ксавие е истинско предизвикателство. Неговата цел е да популяризира електрическите автомобили пред широката публика и да докаже тяхната надеждност при използването им (автономия, зареждане, сигурност и т.н.). За да успее в своето начинание, екипът се нуждае от хора, които да предоставят своите контакти за зареждане на батерията. Именно тази необходимост от спиране за зареждане предоставя възможност на Антонин и Ксавие да се срещнат с местни хора във всички държави, които прекосяват. Осемдесет години след завършването на експедицията Жълтият поход в Пекин, Ситроен с гордост подкрепя Антонин Ги и Ксавие Дегон в тяхното технологично изпитание!

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт