728 x 90

Първият елмобил на Hyundai ще се появи през 2017 г.

    Южнокорейският концерн Hyundai-KIA, който през миналата година стана най-екологично чистият автомобилен производител, в близките няколко години планира да се превърна във водеща компания в областта на "зеления" транспорт. До края на 2018 г. корейците възнамеряват да изкарат на пазара обновени автомобили от съществуващата гама, както и да представят съвършенно нови модели. Сред последните са плъг-ин

    Южнокорейският концерн Hyundai-KIA, който през миналата година стана най-екологично чистият автомобилен производител, в близките няколко години планира да се превърна във водеща компания в областта на "зеления" транспорт. До края на 2018 г. корейците възнамеряват да изкарат на пазара обновени автомобили от съществуващата гама, както и да представят съвършенно нови модели. Сред последните са плъг-ин хибридът KIA Optima, електрически автомобил от Hyundai, както и два хибридни модела от Хюндай и Киа – съобщи Automotive News.

    Очаква се двата нови хибрида да получат уникална агресивна външност и да се появят на пазара до 2017 година. Те ще бъдат изградени върху модифицирана платформа, която ще залегне в основата на следващите Hyundai Elantra и Kia Forte. Тези автомобили ще се задвижват от 1,6-литров бензинов мотор с директно впръскване на горивото и елмотор.

    Освен това, специално за своя първи елмобил в Хюндай разработват нова архитектура. По предварителни данни неговата премиера ще се състои през 2017 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт