728 x 90

Citroen показа електрическия E-Mehari

Както и обеща, Citroen превърна концепта Cactus M в сериен автомобил. Това е E-Mehari, който е разработен от французите с помощта на Bollore Group. Дизайнът на колата не може да бъде сбъркан, тъй като е сериозно повлиян от класическия Mehari. Не липсват и препратки към Cactus. Интересен е и начинът на задвижване на возилото –

Както и обеща, Citroen превърна концепта Cactus M в сериен автомобил. Това е E-Mehari, който е разработен от французите с помощта на Bollore Group. Дизайнът на колата не може да бъде сбъркан, тъй като е сериозно повлиян от класическия Mehari. Не липсват и препратки към Cactus.

Интересен е и начинът на задвижване на возилото – електрически мотор, захранван от сравнително голяма батерия, осигуряващ автономия от около 200 км. Максималната мощност на возилото е 68 к.с., които са достатъчни за почти 110 км/ч максимална скорост.

Пълното презареждане на батериите отнема между 10 и 13 часа. Продажбите на модела се очаква да стартират идната пролет, като производството ще се извършва във Франция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт