728 x 90

Нов производител на хоризонта – Atieva

    Автомобилната индустрия се обогати с поредния нов автомобилен производител. Става дума за китайско-американската компания Atieva, която се базира в Калифорния. Фирмата загатна за първия си концептуален модел, който ще видим по време на изложението в Пекин догодина. Става дума за електрически седан, който се цели директно в продажбите на Tesla Model S. Засега се знае,

    Автомобилната индустрия се обогати с поредния нов автомобилен производител. Става дума за китайско-американската компания Atieva, която се базира в Калифорния. Фирмата загатна за първия си концептуален модел, който ще видим по време на изложението в Пекин догодина. Става дума за електрически седан, който се цели директно в продажбите на Tesla Model S.

    Засега се знае, че Atieva се финансира от китайците BAIC, а началото е поставено още през 2007 година. Тогава компанията се занимава с разработка на софтуер за управление батерии за хибридни автомобили. Част от партньорите на новата фирма са Siemens, корейският производител на батерии SK Group и италианското студио за дизайн и производство CECOMP. Всички те заедно работят по първия автомобил на марката.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт