728 x 90

Toyota Mirai настъпва в Европа

Toyota Mirai настъпва в Европа

Toyota продължава с експанзията на пазарите, на които водородният автомобил Mirai се продава. Към момента машината се продава в няколко европейски страни, между които Белгия и Великобритания, а следващата голяма стъпка е навлизането в Скандинавия. Според японците, още това лято реализациите на возилото в Швеция и Норвегия ще започнат. В подкрепа на това, и двете

Toyota продължава с експанзията на пазарите, на които водородният автомобил Mirai се продава. Към момента машината се продава в няколко европейски страни, между които Белгия и Великобритания, а следващата голяма стъпка е навлизането в Скандинавия.

Според японците, още това лято реализациите на возилото в Швеция и Норвегия ще започнат. В подкрепа на това, и двете страни ще изградят допълнителни зарядни станции за водород, които ще се присъединят към няколкото вече функциониращи такива.

Toyota иска да продава поне по 3000 бройки от модела от следващата година, а до края на десетилетието тази цифра трябва да нарасне на 30 000 единици.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт