728 x 90

Tesla вдига пробега на Model S над 500 км!

    До края на април Tesla ще представи модернизирана версия на електрическия седан Model S. Автомобилът може да бъде оборудван с модернизирана батерия и увеличаване на автономния пробег с 24,1 километра. Новият акумулатор е с мощност 100 киловатчаса и на практика ще осигури пробег с едно зареждане в реални пътни условия от над 500 километра. Досега

    До края на април Tesla ще представи модернизирана версия на електрическия седан Model S. Автомобилът може да бъде оборудван с модернизирана батерия и увеличаване на автономния пробег с 24,1 километра. Новият акумулатор е с мощност 100 киловатчаса и на практика ще осигури пробег с едно зареждане в реални пътни условия от над 500 километра. Досега с най-големия комплект акумулатори с капацитет 90 квтч позволяваше на Tesla Model S да изминава около 480 км във всекидневни условия. Световният рекорд е 810 км с едно зареждане, но той е поставен при движение през нощта и със скорост до 35 км/ч. Модернизираният Model S ще получи по-луксозен интериор с допълнителни отделения за съхранение на вещи. Колата ще е оборудвана с режим Ludicrous. С тази технология автомобилът може да ускори от 0 до 100 км/ч от 2,8 секунди.

    Tesla Model S има функция за автономно управление. Електромобилът може самостоятелно да променя лентата на движение при подаване на сигнал на мигач и паркира успоредно на другите превозни средства. Обновената програма Version 7 може да бъде изтеглена чрез интернет. Благодарение на функцията Summon автомобилът може да паркира сам, да излиза и влиза в гаража. Активирането на програмата може да става посредством смартфон или чрез бутон на ключа.Собствениците на седана ще трябва да платят допълнително 5000 долара за обновения модел. Новите купувачи ще трябва да се бръкнат с още 10 хил. долара, отколкото преишния модел.

    Освен това колата на милиардера Елън Мъск ще получи специален режим на филтриране на въздуха, наречен "Функция за защита от биологични оръжия". Чрез този HEPA-филтър и системата на почистване на въздуха Bioweapon Defense Mode ще се увеличи със стотици пъти защитата от проникването в салона на алергени, вируси и бактерии, уверяват от компанията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт