728 x 90

Японци сътвориха електрическа кола от плат

Японци сътвориха електрическа кола от плат

Японците създадоха невероятен миниатюрен автомобил с електрически двигател и с каросерия от водоустойчив плат. Мини колата Rimono е създадена за градския натоварен трафик е и с размери само 2200 мм дължина, 1000 широчина и 1300 височина. Въпреки малкия си размер в кабината могат да се наместят двама възрастни, които седят един зад друг. Ако е

Японците създадоха невероятен миниатюрен автомобил с електрически двигател и с каросерия от водоустойчив плат. Мини колата Rimono е създадена за градския натоварен трафик е и с размери само 2200 мм дължина, 1000 широчина и 1300 височина. Въпреки малкия си размер в кабината могат да се наместят двама възрастни, които седят един зад друг. Ако е необходимо, в задната част може да се монтират две детски столчета.

Основните части на купето са направено от издръжлив водоустойчив плат, който обикновено се използва в производството на различни тенти и навеси. Машина тежи едва 320 кг, като от метал са изработени калниците, предния капак, вратите и рамката. Създателите казват, че в серийната версия на мине електрическата кола металните части ще бъдат заменени със специални пластмасови със стъклени влакна и това ще доведе до намаляване на общото тегло на автомобила до 200 кг.

Електродвигателят, който използва Rimono е с мощност 5 квт. Максималната скорост е ограничена на 45 км/ч, за да може машината да се кара и от по-малки водачи с книжка за мотопед. С едно зареждане на батерията на колата може да измине разстоянието от 50 км. На пазара е планирано японската електрическа кола да се появи през лятото на 2017 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт