728 x 90

Samsung и LG ще доставят батерии за елмобилите на Audi

Samsung и LG ще доставят батерии за елмобилите на Audi

От Ауди разкриха, че южнокорейските компании Samsung и LG ще доставят батерии за електрическите автомобили на немсия автомобилен производител. Подразделението Samsung SDI възнамерява да вложи €3,2 млрд във фабриката за производство на батерии, която ще бъде построена в Унгария – недалеч от монтажното предприятие на Audi в Гьор, където се произвежда модела TT. Очаква се

От Ауди разкриха, че южнокорейските компании Samsung и LG ще доставят батерии за електрическите автомобили на немсия автомобилен производител. Подразделението Samsung SDI възнамерява да вложи €3,2 млрд във фабриката за производство на батерии, която ще бъде построена в Унгария – недалеч от монтажното предприятие на Audi в Гьор, където се произвежда модела TT.

Очаква се унгарският завод да заработи през втората половина на 2018 г., като неговата производствена мощност ще позволи да се пускат годишно акумулатори за 50 000 електрически автомобила. По информация на Auto Express, близостта на двете фабрики може да означава, че първият съвместен проект може да бъде Audi Q4. Кросоувърът може да бъде задвижван или чрез елмотор, или с хибридна силова установка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт