728 x 90

В Германия погнаха и FIAT Chrysler за манипулиране на емисии

Немското транспортно министерство е изпратило писмо до Европейската Комисия, в което обвинява FIAT Chrysler Automobiles в използването на устройство за манипулация на стойностите за вредни данни по време на тестове. Според немците, производителят монтира допълнителен катализатор, който прекратява работата си само след няколко цикъла на стартиране и гасене на мотора. Двигателят, който използва подобен катализатор,

Немското транспортно министерство е изпратило писмо до Европейската Комисия, в което обвинява FIAT Chrysler Automobiles в използването на устройство за манипулация на стойностите за вредни данни по време на тестове.

Според немците, производителят монтира допълнителен катализатор, който прекратява работата си само след няколко цикъла на стартиране и гасене на мотора.

Двигателят, който използва подобен катализатор, е дизелов с работен обем от 2.0 литра. Поставя се на Jeep Renegade и FIAT 500X, както и на работния Doblo.

Това не е първият път, в който представители на FCA са обвинени в подобно нещо. През март немското транспортно министерство осъди компанията за неприсъствието й по време на обща среща с автомобилните производители по темите с вредните емисии.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт