728 x 90

Faraday Future FF 91 има повече мощност и по-голям пробег от Tesla

Faraday Future FF 91 има повече мощност и по-голям пробег от Tesla

След седмици на загатване и различни спекулации, Faraday Future най-накрая показа своята нова разработка, която е относително близо до поточната линия. Става дума за високопроходимия електрически автомобил с името FF 91, който дебютира на изложението CES в Лос Анджелис. Тялото на колата е създадено изцяло с мисъл за възможно най-нисък коефициент на въздушно съпротивление. Резултатът е

След седмици на загатване и различни спекулации, Faraday Future най-накрая показа своята нова разработка, която е относително близо до поточната линия. Става дума за високопроходимия електрически автомобил с името FF 91, който дебютира на изложението CES в Лос Анджелис.

Тялото на колата е създадено изцяло с мисъл за възможно най-нисък коефициент на въздушно съпротивление. Резултатът е стойност от 0.25, която е незначително по-висока от тази на Tesla Model S с неговите 0.24.

Впечатляваща е мощността, която Faraday Future обещава – повече от 1000 к.с. и 1800 Нм, които осигуряват невероятно ускорение от покой до 100 км/ч за само 2.39 секунди. За по-добър контрол на мощността инженерите са поставили независимо окачване на всяко колело, както и завиваща задна ос.

Въпреки изключителното динамично представяне на пътя, FF 91 ще може да изминава до над 700 километра с едно зареждане на батериите. Това става възможно благодарение на 130-киловатчасови батерии, разположени в цилиндричен тунел в дъното на колата. Американците обещават, че колата ще може да се зарежда посредством всички зарядни стандарти по света, а пълното възстановяване на електрическата енергия ще отнема 4-4.5 часа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт