728 x 90

Mercedes спира B-Class Electric Drive

    Намерилият само 3 651 клиента за над три години на пазара Mercedes-Benz B-Class Electric Drive ще остане в историята. Компанията е взела решение да спре предлагането на електрическия модел през третото тримесечие на тази година. Освен слабите продажби, съществува и друга причина да се преустанови предлагането на возилото. Немците ще преустрояват фабриката си в Ращат

    Намерилият само 3 651 клиента за над три години на пазара Mercedes-Benz B-Class Electric Drive ще остане в историята. Компанията е взела решение да спре предлагането на електрическия модел през третото тримесечие на тази година.

    Освен слабите продажби, съществува и друга причина да се преустанови предлагането на возилото. Немците ще преустрояват фабриката си в Ращат в Германия, където B-Class Electric Drive се сглобява, с цел приемането на следващото поколение A-Class.

    Засега не се предвижда директен наследник на предстоящия да бъде спрян модел, но чрез суббранда си EQ немците ще лансират цяло семейство от електрически модели. Не по-малко от 10 чисто електрически коли ще бъдат пуснати от Mercedes до средата на следващото десетилетие, като за целта в развойна дейност се инвестират над 10 милиарда евро.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт