728 x 90

Ford налива 4.5 милиарда долара в хибриди

    Ford възнамерява да инвестира около 4.5 милиарда долара в развитието на хибридни модели, които се разглеждат от производителя като преходна стъпка към изцяло електрическия транспорт. По-голяма част от тази сума ще бъде налята в американската гама на компанията, като първи електрифициране ще получат големите джипки Expedition и Lincoln Navigator, както и Escape, познат в Европа

    Ford възнамерява да инвестира около 4.5 милиарда долара в развитието на хибридни модели, които се разглеждат от производителя като преходна стъпка към изцяло електрическия транспорт.

    По-голяма част от тази сума ще бъде налята в американската гама на компанията, като първи електрифициране ще получат големите джипки Expedition и Lincoln Navigator, както и Escape, познат в Европа като Kuga.

    Горе-долу по същото време се очаква да видим и хибриден F-150 пикап, а най-изненадваща може би ще бъде появата на хибриден Mustang.

    Изцяло електрически джип с пробег от около 450 километра с едно зареждане ще бъде готов в началото на следващото десетилетие, а неговата технология ще бъде използвана и за два други електромобила през следващите няколко години.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт