728 x 90

Фирма за прахосмукачки и вентилатори влага $1,3 милиарда в елмобил

    Известният британски производител на прахосмукачки и вентилатори Dyson сензационно обяви намерението си да инвестира £1 млрд (около $1,3 млрд) в създаването на собствен електрически автомобил, който трябва да излезе на пазара до началото на 2021 година. Още толкова средства компанията ще вложи в създаването на батерии, които основно ще са предназначени за елмобила Dyson. Необходимите

    Известният британски производител на прахосмукачки и вентилатори Dyson сензационно обяви намерението си да инвестира £1 млрд (около $1,3 млрд) в създаването на собствен електрически автомобил, който трябва да излезе на пазара до началото на 2021 година. Още толкова средства компанията ще вложи в създаването на батерии, които основно ще са предназначени за елмобила Dyson.

    Необходимите за новите инвестиции средства Dyson планира да получи чрез съкращаване на разходите за изследвания и разработка на вентилатори и прахосмукачки. По този начин компанията ще се присъедини към Tesla, VW, Daimler, Toyota, BMW и останалите автомобилни производители, които популяризират елмобилите и едновременно с това се съревновават за лидерската позиция в този бързо развиващ се сегмент.

    Бъдещият елмобил на Dyson ще работи с твърди батерии, в отличие от литиево-йонните батерии, които се използват масово в момента. Тези акумулатори се очаква да бъдат по-компактни, по-ефективни и, най-важното, ще позволяват съществено да се ускори времето за зареждане. Сега подобни батерии разработват Samsung и Hyundai.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт