728 x 90

И в Армения сглобиха безпилотна електрическа кола, струва 6000 долара!

В Армения сглобиха първият безпилотен електрически автомобил. Прототипът на автономното возило бе показан на технологичното изложение DigiTec-2017 в Ереван. Колата е разработена от арменски инженери с инвеститор Давид Геворгян. Машината може да вдигне 90 км/ч и да мине с едно зареждане на батериите 40-50 км. В бъдеще инженерите обещават да вдигнат пробега на 200 км.

В Армения сглобиха първият безпилотен електрически автомобил. Прототипът на автономното возило бе показан на технологичното изложение DigiTec-2017 в Ереван. Колата е разработена от арменски инженери с инвеститор Давид Геворгян. Машината може да вдигне 90 км/ч и да мине с едно зареждане на батериите 40-50 км. В бъдеще инженерите обещават да вдигнат пробега на 200 км. Акумулаторите се зареждат за 2-3 часа.

В Армения са направени системата за зареждане и спирачките, а електромотора и батериите са взети от чужда компания. Возилото разполага също така с видеокамери и радари, които определят разстоянитео до околните обекти и скоростта на движение. Системата на автопилота в момента минава тестове.
По думите на Геворгян колата в момента струва 6-8 хиляди долара. При серийното производство цената щяла още да падне.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт