728 x 90

Toyota вярва, че водородните коли ще станат евтини като хибридите

Toyota вярва, че водородните коли ще станат евтини като хибридите

Toyota e единствената марка, която развива успоредно хибридна и водородна технология за задвижване на автомобили. Японците остават и единствените убедени в смисъла на водородните клетки. Хора от компанията са коментирали по време на изложението в Токио миналата седмица, че водородната технология буквално ще избухне на пазара в следващите няколко години. Мениджъри на Toyota предвиждат цената

Toyota e единствената марка, която развива успоредно хибридна и водородна технология за задвижване на автомобили. Японците остават и единствените убедени в смисъла на водородните клетки.

Хора от компанията са коментирали по време на изложението в Токио миналата седмица, че водородната технология буквално ще избухне на пазара в следващите няколко години.

Мениджъри на Toyota предвиждат цената на водородните коли да спадне до тази на хибридите, но предлагайки далеч по-добра ефективност за ежедневна употреба.

Въпреки заплахата, която чисто електрическите автомобили отправят, водородните машини ще останат търсени и след 2025 година, предвиждат от фирмата.

Към момента, Toyota произвежда около 3000 бройки Mirai на година, но тази цифра трябва да скочи десеторно през следващите няколко години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт