728 x 90

VW, Daimler, Ford и BMW ще работят по паневропейска зарядна мрежа

VW, Daimler, Ford и BMW ще работят по паневропейска зарядна мрежа

Volkswagen Group, Daimler, Ford и BMW ще обединят сили за изграждане на единна мрежа от зарядни станции за електрически автомобили в Европа. Супер амбициозният проект носи името Ionity и предвижда отварянето на над 400 станции на континента до края на десетилетието. Още до края на тази година пък ще бъдат отворени 20 станции. Сред първите страни,

Volkswagen Group, Daimler, Ford и BMW ще обединят сили за изграждане на единна мрежа от зарядни станции за електрически автомобили в Европа.

Супер амбициозният проект носи името Ionity и предвижда отварянето на над 400 станции на континента до края на десетилетието. Още до края на тази година пък ще бъдат отворени 20 станции.

Сред първите страни, които ще се включат в проекта, са Германия, Норвегия и Австрия, като разстоянието между отделните станции ще бъде най-много 120 километра.

За да изпълнят проекта си, автомобилните компании ще работят заедно с други фирми от бранша като Tank & Rast и OMV. До края на следващата година трябва да бъдат готови около 100 станции, работещи по стандарта Combined Charging System (CCS).

Централното управление на новия проект ще бъде локализирано в Мюнхен, където първоначално ще работи екип от 50 човека.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт