728 x 90

VW представи електрическа маршрутка за споделено пътуване (видео)

На технологичната конференции TechCrunch Disrupt в Берлин компанията Moia, принадлежаща на гиганта Volkswagen, представи концептуален електрически миниван за споделено пътуване. Идеята е екологичните маршрутки да заменят част от личните коли и да облекчат трафика в големите градове.   В минивана могат удобно да се разположат до 6 души. Всяко кресло в салова е оборудвано с

На технологичната конференции TechCrunch Disrupt в Берлин компанията Moia, принадлежаща на гиганта Volkswagen, представи концептуален електрически миниван за споделено пътуване. Идеята е екологичните маршрутки да заменят част от личните коли и да облекчат трафика в големите градове.

 

В минивана могат удобно да се разположат до 6 души. Всяко кресло в салова е оборудвано с индивидуална лампа за четене, USB-порт, има и безжичен интернет. С едно зареждане на батериите возилото ще може да изминава до 300 км, а пълнненето на 80 процента на акумулаторите ще отнема 30 минути. Тестовете на екомаршрутките Moia ще започнат в Хамбург след няколко месеца.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт