728 x 90

Недостиг на батерии проваля производството на Tesla Model 3

Поради голямото търсене на струващия 35 000 долара Tesla Model 3 производството на електрическата кола е засегнато от недостатъчния глобален пазар на батерии. С това оправдават от компанията, собственост на ексцентричния милиардер Илън Мъск, огромното забяване на доставките към хилядите си клиенти. Има голям недостиг на акумулатори, защото Тесла е взела почти всички батерии от

Поради голямото търсене на струващия 35 000 долара Tesla Model 3 производството на електрическата кола е засегнато от недостатъчния глобален пазар на батерии. С това оправдават от компанията, собственост на ексцентричния милиардер Илън Мъск, огромното забяване на доставките към хилядите си клиенти.

Има голям недостиг на акумулатори, защото Тесла е взела почти всички батерии от Panasonic и вече молят за батерии компаниите Samsung, LG и Murati. Тези три фирми обаче не могат да отговорят на търсенето. Ситуацията е такава, че много компании ще доставят батериите си едва в средата на 2018 г.

Според съобщения в интернет мрежата Reddit от Tesla най-сетне са започнали да се свързват с редовите си клиенти по отношение на доставката на техните предплатени автомобили. Потребителят ry8 публикува в мрежата, че е получил имейл потвърждение от Tesla, че неговият Модел 3 ще бъде доставен в понеделник, 11 декември. Той също така съобщава, че е бил издаден VIN (идентификационен номер на превозното средство) 2079, което означава, че досега са били сглобени малко над 2000 електрически коли от Model 3.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт