728 x 90

Революция: Toyota спря продажбите на дизелови коли в Италия!

От Тойота обявиха, че от 1 януари 2018 г. всички автомобили, с изключение на големите джипове, няма да се предлагат с дизелови двигатели на италианския пазар. Клиентите ще могат да купуват автомобилите на японския производител само в хибридни, бензинови или водородни варианти, съобщи quattroruote.it. Всички предишни версии на дизелови Yaris, Auris и RAV4 вече няма

От Тойота обявиха, че от 1 януари 2018 г. всички автомобили, с изключение на големите джипове, няма да се предлагат с дизелови двигатели на италианския пазар. Клиентите ще могат да купуват автомобилите на японския производител само в хибридни, бензинови или водородни варианти, съобщи quattroruote.it.

Всички предишни версии на дизелови Yaris, Auris и RAV4 вече няма да се предлагат на пазара на Апенините, като нафтовите варианти като изключение ще са в колите 4х4 – Land Cruiser, Hilux и Proace. Както е известно, целта на Тойота е до 2030 г. да продаде 5,5 милиона електрифицирани автомобила, продадени в световен мащаб, сред които и един милион чисто електрически и с горивни клетки.

2017-а е рекордна година за хибридните автомобили в Италия. През последните 12 месеца продажбите са се увеличили с 71% в сравнение с 2016 г. Така Toyota успя да достигне 180 000 клиенти, които през годините са избрали хибридни версии на японската фирма.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт