728 x 90

Ню Йорк въвежда такса задръстване в центъра

Ню Йорк въвежда такса задръстване в центъра

Властите в Ню Йорк обмислят за въвеждане на такса в централните части на града в размер на 11,52 долара, за да се намалят задръстванията в центъра на града, както и да увеличи финансирането на обществения транспорт. За шофьорите на камиони "данък задръстване ще е $ 25,34, а за такситата и Uber между 2 и 5

Властите в Ню Йорк обмислят за въвеждане на такса в централните части на града в размер на 11,52 долара, за да се намалят задръстванията в центъра на града, както и да увеличи финансирането на обществения транспорт.

За шофьорите на камиони "данък задръстване ще е $ 25,34, а за такситата и Uber между 2 и 5 долара на пътуване. Въвеждането на таксите ще става постепенно поради различните категории превозни средства до 2020 г. и ще се извършва с помощта на електронни устройства в някои части на Ню Йорк по време на пиковите часове.

Поддръжниците твърдят, че данъкът ще намали задръстванията и ще увеличи средствата за обществен транспорт. Скептиците се опасяват, че това ще бъде в тежест за средната класа и най-бедните.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт