728 x 90

Извънредно: Фандъкова моли софиянци да оставят колите на 26 януари, петък!

Извънредно: Фандъкова моли софиянци да оставят колите на 26 януари, петък!

Кметът Йорданка Фандъкова помоли столичани да не използват колите си на 26 януари, петък, заради очоквано голямо замърсяване в София. Ето какво пише на фейсбук страницата на кмета на София: На 26 януари се очаква превишение на нивата на фини прахови частици. За намаляване на замърсяването моля жителите и гостите на София при възможност да

Кметът Йорданка Фандъкова помоли столичани да не използват колите си на 26 януари, петък, заради очоквано голямо замърсяване в София. Ето какво пише на фейсбук страницата на кмета на София: На 26 януари се очаква превишение на нивата на фини прахови частици. За намаляване на замърсяването моля жителите и гостите на София при възможност да не използват личните си автомобили и да пътуват градски транспорт, както и домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Възложила съм на Столичен инспекторат, съвместно с РИОСВ, да направи извънредни проверки на пунктове за вторични суровини и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, а на Пътна полиция при СДВР да извърши извънредни проверки на автомобилите за нивата на вредните газове и техническата изправност на системите им за преработка. Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша гражданите да изберат маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт