728 x 90

Renault-Nissan с шест нови електрически модела до 2022 г.

Renault-Nissan с шест нови електрически модела до 2022 г.

Алиансът Renault-Nissan, който стана най-големият автомобилен производител в света през 2017 година, планира да продължи развитието на гамата си от чисто електрически автомобили. В момента групата продава няколко електромобила както в Европа, така и в САЩ. Това са Renault ZOE, Twizzy и Kango ZE, и Nissan LEAF. Планира се до 2022 година на бял свят

Алиансът Renault-Nissan, който стана най-големият автомобилен производител в света през 2017 година, планира да продължи развитието на гамата си от чисто електрически автомобили.

В момента групата продава няколко електромобила както в Европа, така и в САЩ. Това са Renault ZOE, Twizzy и Kango ZE, и Nissan LEAF.

Планира се до 2022 година на бял свят да се появят шест чисто нови модела, които да се задвижват от изцяло електрическа енергия. Четири от тях ще бъдат от гамата на японската фирма, а другите два ще се предлагат от премиум играча Infiniti.

Засега знаем идентичността на само един от тези автомобили и това ще бъде електрически компактен кросоувър, базиран именно на LEAF. Очаква се Nissan да извади още и електрически седан, както и малка градска кола и мащабите на Micra.

Що се отнася до намеренията на Infiniti, там можем да очакваме появата на изцяло електрически спортен премиум седан, вдъхновен от Q Inspiration, последният атрактивен концепт на марката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт