728 x 90

В Германия ще затварят отделни пътища за дизелите

    Германското правителство обмисля забрани за използването на определени пътища в страната от водачи с дизелови автомобили. Става въпрос за мерки, които да се налагат само в крайни случаи, съобщи вестник Rheinische Post. Този план стана известен малко преди германски съд да се произнесе по въпроса дали отделни градове могат да налагат забрани на дизелови автомобили

    Германското правителство обмисля забрани за използването на определени пътища в страната от водачи с дизелови автомобили. Става въпрос за мерки, които да се налагат само в крайни случаи, съобщи вестник Rheinische Post.

    Този план стана известен малко преди германски съд да се произнесе по въпроса дали отделни градове могат да налагат забрани на дизелови автомобили да навлизат в определени техни зони. Според автомобилните производители тези ограничения ще се отразят негативно на цените на дизелите, включително и на употребяваните, като става въпрос за до 15 милиона коли в Европа. Отделно от това компаниите ще трябва да правят и нови инвестиции за поредните модификации по дизеловите мотори.

    Правителството на канцлера Ангела Меркел е под напрежение да помогне на 70 града, в които вредните емисии надхвърлят стандартите на ЕС и в същото време трябва да не стига до масови забрани на дизелите.

    За новата забрана съобщи заместник-министърът на транспорта Норберт Бартле, който обясни, се обсъждат забрани или ограничения на движението на дизели по отделни пътища или маршрути. Той прогнозира, че законовите промени за тези ограничения може да са готови до края на годината.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт