728 x 90

Първата електрическа Skoda идва догодина

Първата електрическа Skoda идва догодина

Първата изцяло електрическа кола на Skoda ще бъде пусната в производство в завода в Млада Болеслав още през следващата година. Това бе потвърдено по време на годишното представяне на финансовите резултати на чешката компания и бе изтъкнато че бъдещето на фирмата е обвързано с електромобилите и електрификацията на портфолиото на марката. Първата серийна електрическа шкода

Първата изцяло електрическа кола на Skoda ще бъде пусната в производство в завода в Млада Болеслав още през следващата година. Това бе потвърдено по време на годишното представяне на финансовите резултати на чешката компания и бе изтъкнато че бъдещето на фирмата е обвързано с електромобилите и електрификацията на портфолиото на марката.

Първата серийна електрическа шкода ще се казва Citigo E и ще е базирана на популярния градски модел със същото име.

Електрическият Citigo ще бъде представен преди края на 2019-а и ще е базиран на VW e-Up – електрическата версия на модела на германския концерн Up. Така Skoda ще се вмести в лимитите за въглероден двуокис, които влизат в сила в ЕС през 2020 година. Citigo E ще има пробег от 300 километра с едно зареждане на батериите.

През 2019, но в в Квасини, фирмата ще стартира сглобяването и на първия в историята си plug-in хибрид- Superb PHEV. Успоредно с това в Млада Болеслав ще започне сглобяването на компоненти за електрическите задвижващи системи и за други модели от портфолиото на Volkswagen Group.

През 2020 година ще станем свидетели на пазарното лансиране на серийната версия на изцяло електрическата концептуална разработка Vision E, развита на базата на специалната модулна платформа MEB (Modular Electrification Kit).

През следващите две години, Skoda Auto ще предложи на пазара общо 19 нови модела и модификации, в това число серийната версия на VISION X, която дебютира на международното изложение в Женева.

До 2025 година, в портфолиото на Skoda Auto ще фигурират общо десет електрически и електрифицирани предложения.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт