728 x 90

Faraday Future пуска суперкола през август (видео)

Компанията Faraday Future бе създадена през 2014 г. с цел да създаде революционен електрически автомобил, който може да бъде зареден въз основа на закона за индукция на Фарадей. Досега бяха представени две версии – FF Zero1 през 2016 г и FF91 една година по-късно. Сега от американската фирма твърдят, че са готови да започнат предсерийното

Компанията Faraday Future бе създадена през 2014 г. с цел да създаде революционен електрически автомобил, който може да бъде зареден въз основа на закона за индукция на Фарадей. Досега бяха представени две версии – FF Zero1 през 2016 г и FF91 една година по-късно.

Сега от американската фирма твърдят, че са готови да започнат предсерийното производство на модела FF91. За целта от компанията са пуснали и видео със завода, къдто ще се сглобява елестрическата суперкола – в Ханфорд, Калифорния. Фабриката досега принадлежеше на Pirelli, а сега е дадена под наем за направата на FF91. Очаква в нея да се трудят 1300 работници на 3 смени.

FF91 е рекламиран като електрически автомобил, който с едно зареждане на батериете ще минава 482 километра. Ще кажете не е кой знае какво. Даде ама колата разполага с мощност 1050 конски сили и ускорява от място до 100 км/ч за 2,39 секунди.

В началото на 2017 г. компанията се хвалеше, че има над 60 000 резервации за модела само за няколко седмици.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт