728 x 90

Първият сериен елмобил на Порше ще се казва Taycan (видео)

Първият сериен елмобил на Порше ще се казва Taycan (видео)

Серийната версия на електрическия автомобил Porsche Mission E ще получи името Taycan. Това се съобщава официално от централата на Порше в Щутгарт. Първият елмобил на Porsche ще се появи през 2019 година. По предварителни данни, цената на новото екологично возило ще започва от $80 хиляди. Монтажът на колата ще бъде организиран в завода в Щутгарт.

Серийната версия на електрическия автомобил Porsche Mission E ще получи името Taycan. Това се съобщава официално от централата на Порше в Щутгарт. Първият елмобил на Porsche ще се появи през 2019 година.

По предварителни данни, цената на новото екологично возило ще започва от $80 хиляди. Монтажът на колата ще бъде организиран в завода в Щутгарт. Серийният елмобил Porsche Taycan ще бъде наличен в три изпълнения минимум.


Базовата, "средната" и топ версията ще бъдат достъпни с двигатели с мощност 402, 536 и 670 "коня", съответно. Предният елмотор ще развива 215 к.с., а задният ще варира в зависимост от версията.


Агрегатите ще работят съвместно с двустепенна трансмисия. Освен това, Porsche Taycan ще получи електронна блокировка за диференциала на задната ос.


Най-мощната модификация на елмобила ще може да се ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от три секунди, а неговата максимална скорост ще бъде ограничена с електроника на отметката 250 км/ч. Запасът на акумулаторите ще стига за около 500 км пробег. Бързото презареждане на батериите до 80% ще отнема само 20 минути.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт