728 x 90

Mercedes eCitaro е електрическият автобус на чистия град

Mercedes eCitaro е електрическият автобус на чистия град

Mercedes-Benz обогати гамата на най-продаваната серия автобуси в света, Citaro, с електрическия представител eCitaro. Машината направи своя онлайн дебют, а пре септемрви ще се появи за първи път пред публика по време на изложение за лекотоварни возила и автобуси в Хановер. Дизайнът на автобуса го отличава сериозно от стандартните му роднини. Предната част е съвсем

Mercedes-Benz обогати гамата на най-продаваната серия автобуси в света, Citaro, с електрическия представител eCitaro. Машината направи своя онлайн дебют, а пре септемрви ще се появи за първи път пред публика по време на изложение за лекотоварни возила и автобуси в Хановер.

Дизайнът на автобуса го отличава сериозно от стандартните му роднини. Предната част е съвсем различна, а няма как по-високият покрив да не ви е направи впечатление – там се крие част от оборудването на машината.

Задвижването идва от електрическа система, която използва портална ос ZF AVE 130. Тя включва електромотори в главините на колелата, като осигурява мощност от 335 к.с. и цели 970 Нм, достъпни още при потегляне.

Батерията е разделена на до десет отделни модула, разположени в пода или в покрива на автобуса, като максималният възможен капацитет е почти 250 кВтч.

Версията с най-голяма батерия тежи почти 14 тона, но въпреки това има товароносимост от над 6 тона, което се равнява на 75-80 човека на борда.

Продажбите вече са започнали, като Mercedes-Benz е получил 20 поръчки от Хамбург. Доставките ще станат факт преди края на годината.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт